Torta "MOBIL" s broskyňami s krémom z ľadových gašťanov - poťah z falošného marcipánu /pre môjho drahého k narodeninám/

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Šachovnicový korpus: 4 vajíčka, 200 g práškový cukor, 250 g hladká múka, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 1 PDP a 4 ČL /kopcovité/ .. Krém z ľadových gašťanov :na 1 250 ml/ šľahačku 33ˇ% som dala 1 čokoládu ľadové gaštany a 1 smetafix-.2 až 3 násobná dávka..kto má rád hrubšiu vrstvu krému, tak odporúčam 3násobnú dávku...falošný marcipán: 7 PL sušené mlieko, 9 PL práškový cukor , 1 PL kukuričný sirup /ja som dala med/, 1 PL mandľová aróma, trocha vody....to bol pôvodný recetp - ja som pridala cez 300 či 450 g .práškového cukru...pekne to salo a potom sa už krásne formovalo amodelovalo....podsypávame prášk. cukrom či solamylom, treba mať stále pod fóliou
POSTUP PŘÍPRAVY
Ako so slúbila,ďalší podrobný fotopostup pre maminy, ktoré by potrebovali spojiť príjemné s užitočným a nemusia hodiny hľadať všetky hmoty a postupy na nete...ako vravím najlepšie všetko "pod jednou strechou" .....verím, že opäť nejaké mamaičky poteším alebo inšpirujem :o)).
 |
...začneme deň vopred prípravou krému: 2 šľahačky vlejeme do kastróla s 2 tyčinkami ľadových gašťanov.. |
 |
....necháme pomaličky čokolády rozpúšťať za občasného miešania až kým nezačne bublať...necháme trocha virieť také 3či 4 min a odstavíme a priebežne miešame do uplneho vychladenia... |
 |
...na druhý deň šlahačom vymixujeme do krásneho krému vid. foto...najlepšie ak stojí krém v chlade cca 12 a viac hodín... |
 |
.z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, a potom pridáme 100 g práškového cukru...opať vyšľaháme...
.zvyšný cukor teda 100 g vymiešame so žltkami ..k vyšahaným žltkam s cukrom postupne pridáme olej všetko dobre zmixujeme mixérom, a hned pridáme horúcu vodu /nie vriacu!!!!....ja som dala vodu do kanvice a ked zovrela chvílu som počkala...každý má svoj spôbom ako/...penista.....k vyšahaným žltkam s cukrom postupne pridáme olej všetko dobre zmixujeme mixérom, a hned pridáme horúcu vodu /nie vriacu!!!!....ja som dala vodu do kanvice a ked zovrela chvílu som počkala...každý má svoj spôbom ako/.....jednu polovicu cesta som si odobrala do menšej misy a dala som 4 ČL kakaa....takto máme pripravené cesta na šachovnicu a pomocou vrecúška plníme...
...obrázkový postup nájdete u mna: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29730&user=111855 |
 |
...vrecko naplníme bielou hmotou a ťaháme pásiky a necháme medzeru na kakaový pásik tak aby nám vznikla šachovnica striedavo...boky plechu som vymazala tukom a polohrubou múkou vysypala a na dno položila papier na pečenie...krásne sa nám odpojí... |
 |
...pomedzi to vtlačáme kakaové cesto...a keďže som nemala tretí malý pekáč urobila som do jedného plechu dvojitú vrstvu ale opačno na biely pásik kakaový a naopak...dala som piecť do vyhriatej rúry na 200 stupnov na ventilátor dva plechy nad sebou cca 10 až 20 minút ....treba odsledovať špajlou... |
 |
...krásne upečené....jasné CESTO ROBÍME DEN VOPRED |
 |
...tam kde sme robili v plechu dvojitú dávku tak rozkrojíme po úplnom vychladení...a ideme na druhý deň plniť |
 |
...všetky vstvy som natrela domácim ríbezľovým džemom... |
 |
...dala jemnú vrstvu krému a vrstvu nakrájaných na pásiky broskyne...opať zakryla krémom, položila druhý plát, nan lekvár a opakovala vrstou krému, broskyne, krém a vrchný plát |
 |
..zvyškom krému som natrela celú tortičku a dala som chladiť do chladničky... |
 |
...využila som tieto suroviny...keďžae som mala nazvyš nutrilon, ktorý som kupila pre drobca na krupičku a pudinček..on ho neľúbi využila som ho takto...kto chce môže kúpiť originál sušené mlieko.. |
 |
...priprava falošného marcipánu: preosejeme 7 PL sušené mlieko a PL práškový cukor.. |
 |
...pridala som lyžicu medu /kto má kukuričný sirup môže dať ten/ |
 |
...pridáme 1 PL masla /aké doma máme/...1 PL mandľovej osencie /ja som dala punčovú/.. /toto bol pôvodný recept ale ja som si ho upravila lebo sa lepil a zle sa s ním pracovalo..pridala som 2 či 3 PL vody |
 |
...také lepivé cesto z toho pôvodného originálneho receptu bolo...tak som si ho upravila...dodala som práškový cukor 300 až 400 g kým sa nevytvorila konzistencia akio pri lineckom koláči...dalo sa modelovať a pracovať...dala som ho do chladnicky na 15 do šáčka...chladiť |
 |
...cesto rozváláma na požadovaný rozmer, válala som ho medzi dvomi fóliami a neustále posypavala práškovým cukrom či solamylom...na valček navinula a pomaličky a veľmi opatrne som ho dala na naplnenú a vychladnú tortu.../netreba sa toho cesta báť, neustále pridávať cukor, občas sa i mne polámalo, tak som dala opať na dalších 15 minút do chladu a už nabralo požadovanú konzistenciu... /....z bieleho cesta som takú malu 4 cm guličku a zafarbila som ju červenou farbou /použivam tekuté cca 2 PL + doplniť práškovým cukor na konzistentnú hmotu/ |
 |
...takto to naberalo formu...červené cesto som vytvorila tak, že časť bieleho cesta asi tak 4cm gulicku som odobrala z bieleho a zafarbila tekuým farbivom...cca 2 PL farbiva.., aby som nezabudla spájala som to jemne navlčeným vody.,...stačí máličko aby nepustilo farbivo farbu a na uhladzovanie som jemne naolejovala ruky...pre info pre maminy, ak by potrebovali |
 |
...pridané číslice, ako na mobile...:))) |
 |
...postup vytvorenia ružičky- kvietok: "cesto musí byť stále pod foliou, aby netvrdlo....vyformujeme si malý kúžeľ a evykrajujeme kolieska, ktoré jemne okolo krajom prstami pootlačame a pritláčame postupne ku kúželiku |
 |
...takto jemne som to pritláčila koliesko ku kúželiku... |
 |
...presne oproti prvému lupienku som pritlačala druhé koliesko...není potrebné ani prilepovať vodou...ja som nepotrebovala len som si pekne sformovala ružičku podla predstavy... |
 |
...tu som už dala o 2 mm väčšie koliesko /není nutnosť...ale mne sa to viac páčilo/... |
 |
...konečná ružička...každý si urobí koliesok akú veľkú či mohutnú ju chce mať...trocha som ju oprášila vodou a posypala strieborno- guličkami na ozdobu |
 |
...môj skvoskt pre drahého už vo finálne podobe... |
 |
..z iného uhla... |
 |
..."mobil" v reze...ja viem mohlo byť i lepšie foto...:o)) |