Losos so špenátovou prílohou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lososové filety, špenátové listy(ja som použila mrazené Bonduelle), zemiaky, olivový olej, korenie na ryby, cesnak, soľ, čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, ale pritom sa ho nebudete vedieť dojesť a dôležité je, že to zvládne každý, lebo sa na ňom nedá nič pokaziť:-)\r\nČerstvé lososové filety posypeme korením na ryby a necháme postáť, kým si spravíme prílohu. Najprv dáme uvariť do osolenej vody zemiaky pokrájané na maličké kocky - trvá to zhruba 10 minút. Zatiaľ si môžeme dať dusiť špenát na olivovom oleji. Ochutíme soľou, čiernym korením a na konci aj cesnakom. Keď je skoro hotový, pridáme do neho uvarené zemiaky a ešte chvíľu spolu podusíme. Zemiaky tam môžeme aj trochu popučiť. Medzitým už hodíme na grilovaciu panvicu potretú olivovým olejom aj lososa a opečieme z oboch strán. Trvá to fakt len krátko. A môžeme servírovať. Ručím za jeho genialitu,-)