Jogurtový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* lístkové cesto 270g * ..... PLNKA 1: * 3 vanilkové pudingy * 1 l mlieko * 7 PL kr.cukor * 250g biely jogurt * ..... PLNKA: * 500g biely jogurt * 3 vanilkové cukry * 180ml šľahačková smotana * 1 stužovač *.............. piškóty, čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

- krémeš na želanie našej Lindušky, .... niekedy si kopec toho naplánujem a moje deti menia a tento krémeš som musela zmeniť i ja, lebo v chladničke som našla iba 1 vajíčko - čo je na klasický krémeš mizerne málo, do obchodu sa mi nechcelo už ísť - zato som mala zásobu bieleho jogurtu:)..... takže:- krémeš je úúúplne bez vajíčok, osviežujúci a po ochutnaní konštatujem, že veľmi chutný, takže vcelku mi nie je vobec ľúto tej klasiky :))

- lístkové cesto /mala som chladené/ rozvaľkáme na veľkosť plechu, popicháme vidličkou, upečieme - teplota 200 stupňov, caa 8-10 min
Plnka 1: - z mlieka, kr.cukru a puding.práškov uvaríme hustý puding/, necháme 1-2 min postáť a hneď vmiešame biely jogurt /tento bol konkrétne iba 1,5% - kyselkavý .... netreba sa báť nič sa s tým nestane :)
- vymiešame a vznikne nám fantastický krém
- ktorý hneď horúci natrieme na upečené cesto ... pracujeme rýchlo, aby sa dal dobre rozotierať
- hneď poukladáme piškóty
- plnka2:- najskor si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a potom už iba primiešame jogurt s vanilkovým cukrom .... /tu som použila hustejší jogurt- toto 500g balenie bolo 10%-né/ .... ak by Vám bola plnka málo sladká, stačí dosladiť pr.cukrom, treba ochutnať :)
- natrieme na piškóty
- a nakoniec nastrúhame čokoládu a hotofka :) ... dáme zachladiť
.... aaaa malé lákadlo :))) ..............