Svieža torta s tvarohom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vajíčka, 4 PL kryšt. cukor, 5 PL polohrubá múka, 3 PL olej, 1/2 prášok do pečiva.... NÁPLŇ: 500g tvaroh jemný, 1 kyslá smotana, 1 vanilka, 3-4 PL cukor, 1 želatinový stužovač/želatína + 1 a pol deci mlieka... 1 tortové žele červené, 2 PL cukor, citr. šťava
POSTUP PŘÍPRAVY
Zvyknem skôr robiť koláčiky na celý plech, lebo takéto svieže sa rýchlo spapajú, ale množstvo v chladničke nepustí ,-) tak som vymyslela takúto sviežosť v menšom... je tu kopec podobných maškŕt, ale hádam neva, veď inšpirácii nikdy nie je dosť :-)
 |
Vymiešame si vajíčka s cukrom, pridáme olej a múku s PDP... vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy alebo vystlanej papierom... moja forma mala priemer 26cm... |
 |
A upečieme na 200-220 stupňoch... treba sledovať, je to tak do 7 - 10minút...popravde, nesledovala som to, ale ved každá už viete, ako piecť ,-) vyberieme z formy a necháme vychladnúť... |
 |
Pripravíme si želatínu alebo želatínový stužovač podľa návodu...každý má vzadu popis ako na to...ja som tentokrát mala takú, čo sa nechá napučať a potom zohreje...ale mám dobrú skúsenosť i so želatinovým stužovačom za studena od Oetkera... Tentokrát som namočila želatínu v 1 a pól deci studeného mlieka, nechala stáť asi 10 minút a potom zohriala do rozpustenia-nevariť! nechať trošku vychladiť... |
 |
Vymiešame tvaroh, smotanu, vanilku a cukor.... oslaďte si podľa seba... |
 |
Prilejeme želatínu... premiešame, možno aj s mixérom... |
 |
Piškótu vrátime späť do formy...ja, keďže som mala papier, tak je trošku menšia na obvode ako forma, ale to neprekáža, keďže sa nám tam pekne dostane náplň... |
 |
A nalejeme na vrch... |
 |
No a teraz odporúčam dať na to veľmi svieže kyslasté ovocie ako ríbezle, černice, maliny, čučoriedky, ktoré dajú celej tortičke výbornú chuť... |
 |
Pripravíme si želé, tiež na každom je podrobný návod ako na to... dala som do 250ml vody 2 PL cukru a trošku citronovej šťavy, aby i želé malo kyslastú chuť trošku... |
 |
A pomaličky zalievame ovocie... dáme vychladiť minimálne na 3 hodiny!!! ale najlepšie od večera do rána, ked želatína úplne stuhne, potom sa aj dá krásne krájať... |
 |
U nás samozrejme, som krájala už skôr, ako inak ,-) vpravo vidieť, že to ešte nie je ono, vľavo je to už v reze lepšie ,-) chuťovo je výborná vždy, ale stuhnutá je aj naoko mňam :-) |
 |
Použitá želatína v tvarohovej náplni, táto nesklame ,-) |