Skvelá patizónová nátierka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16904 Pri tejto nátierke som sa nechala inšpirovať receptom Ivetky - Narcis, Prísady: patizón, tavený syr v črievku, maslo, cibuľa, cesnak, mladá cibuľka, petržlenová vnať, bazalka, solčanka, mletá sladká paprika, mleté korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Trošku som zaimprovizovala a dochutila ju podľa seba.
Ale postupovala som približne rovnako ako Ivetka - najprv som dala na maslo podusiť cibuľku, do toho som pridala na jemno nastrúhaný patizón, po chvíľke som pridala pretlačený cesnak a vytlačila do toho syr (majú teraz v Tescu lacnejší maxi Bambino :)
Pridala som bazalku - nemala som čerstvú, tak som v dlaniach rozmrvila sušenú. Dochutila som solčankou, mletým korením a aby to bolo trošku farebnejšie (nemala som doma červenú papriku), pridala som mletú sladkú papriku. Odstavila som z ohňa a dala masu vychladnúť. Nasekala som mladú cibuľku a petržlenovú vňať a vsypala do masy. Keď to už bolo také "letné" - vlažné - pridala som asi polievkovú lyžicu Ramy. Všetko spolu vymiešala do hladka a nátierka naozaj vynikajúca bola na svete
Ivetka... ešte raz veľké ďakujem, bez Teba by som sa asi neodvážila spraviť nátierku z patizónu, tou svojou vynikajúcou cukinovou si ma naštartovala.