Najlepší punčový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 ks vajec, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg polohrubej múky, 3 lyžice rumu, 1 kypriaci prášok do pečiva, ovocný malinový sirup,2x hmota na punčovú polevu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešať: 5 žĺtkov s 10 dkg práškového cukru, pridáme 3 lyžice rumu, prášok do pečiva, 10 dkg polohrubej múky. Vyšlaháme 5 bielkov, kde pridáme štipku cukru a soli. Vyšlahané bielka zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty, rozotrieme na papierom vystlaný plech. Dáme piecť asi na 170 st., na 15 min. Do 2dcl. pohára si dáme 1 dcl. rumu a 1dcl. malinového sirupu.

Po upečení cesto rozkrojíme na tri časti. 1 časť polejeme sirupom s rumom asi 1/3 z obsahu a natrieme s džemom. Na prvú časť cesta položíme druhý plát a znovu polejeme sirupom a natrieme džemom. Posledný plát natrieme s džemom a priložíme natretou časťou na predchádzajúci plát. Znovu polejeme sirupom a rumom. Nakoniec natrieme na koláč ružovú punčovú polevu.

Tento koláčik je vynikajúci aj pre ľudí, ktorí moc punčový nemusia.

Takže tieto suroviny sú všetky potrebné k upečeniu punčového koláču. Čo môžem odporučiť, poleva na obrázku je najlepšia aj najlacnejšia. Džem odporúčam použiť nejakej tmavej farby. /jahoda, malina/ nejaký kyselkavý
vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom
z bielkov vyšľaháme sneh
k vyšlahným žĺtkam, múke a prášku do pečiva pridáme vyšlahaný sneh a zľahka premiešame
na 15 min na 170 st. dáme piecť
pripravíme si do 2dcl. pohára 1dcl. rumu zmiešaný s 1 dcl. malinového sirupu
piškótové cesto si narežeme na 3 časti
zoberieme prvý plát a 1/3 z 2dcl. zarobenej zmesi pokvapkáme po prvom pláte
potom tento plát potrieme džemom a takto opakujeme aj druhý plát a tretí natrieme džemom priložíme na druhý plát a vrch pokvapkáme zmesou. Proste posledné dva pláty majú džemové strany na seba. Vrch už bude len pokvapkaný. Naň dáme polevu tak ako vidíme na ďalšej foto.
takto si ho pekne potrieme polevou
takto z predu :)
toto máme skrajky :)
a takto pekne vyzerá náš punčáčik :) a chutí ešte lepšie..