Najlepší punčový rez

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 ks vajec, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg polohrubej múky, 3 lyžice rumu, 1 kypriaci prášok do pečiva, ovocný malinový sirup,2x hmota na punčovú polevu.
POSTUP PŘÍPRAVY
Vymiešať: 5 žĺtkov s 10 dkg práškového cukru, pridáme 3 lyžice rumu, prášok do pečiva, 10 dkg polohrubej múky. Vyšlaháme 5 bielkov, kde pridáme štipku cukru a soli. Vyšlahané bielka zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty, rozotrieme na papierom vystlaný plech. Dáme piecť asi na 170 st., na 15 min. Do 2dcl. pohára si dáme 1 dcl. rumu a 1dcl. malinového sirupu.
Po upečení cesto rozkrojíme na tri časti. 1 časť polejeme sirupom s rumom asi 1/3 z obsahu a natrieme s džemom. Na prvú časť cesta položíme druhý plát a znovu polejeme sirupom a natrieme džemom. Posledný plát natrieme s džemom a priložíme natretou časťou na predchádzajúci plát. Znovu polejeme sirupom a rumom. Nakoniec natrieme na koláč ružovú punčovú polevu.
Tento koláčik je vynikajúci aj pre ľudí, ktorí moc punčový nemusia.
 |
Takže tieto suroviny sú všetky potrebné k upečeniu punčového koláču. Čo môžem odporučiť, poleva na obrázku je najlepšia aj najlacnejšia. Džem odporúčam použiť nejakej tmavej farby. /jahoda, malina/ nejaký kyselkavý |
 |
vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom |
 |
z bielkov vyšľaháme sneh |
 |
k vyšlahným žĺtkam, múke a prášku do pečiva pridáme vyšlahaný sneh a zľahka premiešame |
 |
na 15 min na 170 st. dáme piecť |
 |
pripravíme si do 2dcl. pohára 1dcl. rumu zmiešaný s 1 dcl. malinového sirupu |
 |
piškótové cesto si narežeme na 3 časti |
 |
zoberieme prvý plát a 1/3 z 2dcl. zarobenej zmesi pokvapkáme po prvom pláte |
 |
potom tento plát potrieme džemom a takto opakujeme aj druhý plát a tretí natrieme džemom priložíme na druhý plát a vrch pokvapkáme zmesou. Proste posledné dva pláty majú džemové strany na seba. Vrch už bude len pokvapkaný. Naň dáme polevu tak ako vidíme na ďalšej foto. |
 |
takto si ho pekne potrieme polevou |
 |
takto z predu :) |
 |
toto máme skrajky :) |
 |
a takto pekne vyzerá náš punčáčik :) a chutí ešte lepšie.. |