Výborná hubovo-zeleninová nátierka na hrianky (sterilizovaná)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg cerstvych lesnych hribov (hocijaka zmes, ja som dala: dubaky, kozaky, masliaky, kuriatka, spolu to malo cca 1,25kg), asi 5ks zelenych paprik, rovnako cervenych paprik (ja som dala 2 velke hrubostenne cervene), 2dl kecupu, 3-5ks paradajok, 3 cibule, 3PL vegety, 7strucikov cesnaku, sol, mlete cierne korenie, olej. ked mate radi pikantne, pridajte si feferonky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajuca natierka na suche hrianky. ako inak, recept som trosku pozmenila,takze kto chce povodny, neda paradajky,ale 3dl kecupu. mne sa zdalo,ze cerstve paradajky nemozu nic pokazit :-p

Cerstve huby si ocistime a nakrajame na platky. Uvarime v slanej vode. Scedime. Pripadne podusime, kto ako chce.
Na oleji si spenime nadrobno nakrajanu cibulu a potom pridame nakrajane papriky. Udusime do makka (ja som to pichla do tlakaca a podliate asi 1 dl vody varila 10min. Z udusenej papriky som potom vodu odobrala, nechala len trosku). Ospravedlnujem sa za jing-jang foto, ale vecer pri umelom svetle toho viac nezmozem :-D
K udusenej paprike pridame uvarene scedene huby, nakrajane olupane paradajky (ako sa lupu urcite viete: nakrojit na vrchu supku do kriza, vlozit do horucej vody, povarit minutku, vybrat von, trosku schladit pod studenou vodou a osupat), kecup, pretlaceny cesnak, vegetu, sol a cierne korenie (povodne nesla sol,ale kocka bujonu,ale ja som ho zabudla kupit), kazdopadne, so solou sa mi to viac pozdava,kedze mozete dochutit podla seba. Este chvilu spolu podusime.
Keby sa vam tam nejakym zazrakom zjavilo privela vody-stavy, nechajte ju odparit. Uvarenu masu rozmixujeme (my len tak narychlo, chcela som tam male kusky hub aj zeleniny) a plnime pohare.
Sterilizujeme 15min. Najpraktickejsie su male pohare, od detskej vyzivy. Sterilizovane zabalime do deky a nechame vychladnut alebo nechame vychladnut priamo v hrnci aj s vodou.
Toto je davka z uvedeneho mnozstva surovin