
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
uhorky,kôpor,chren,soľ,voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Uhorky poriadne umyjeme,prepichneme ihlou a trocha orežeme konce.Na dno pohára dáme veľa kôpru a chren,natlačíme uhorky a zalejeme osolenou prevarenou a vychladnutou vodou.Ja dávam na liter vody jednu kopcovitú lyžicu soli.Dáme do väčšej misy,keby veľmi vykvasili a zakryjeme malým tanierikom.
Necháme niekde na boku,aby neboli na teplom mieste a na slnku.Väčšinou robím v nedeľu a v piatok,kedže robievam na chate,sú vykvasené.Dajú sa potom zasterilizovať,ale najprv ich je treba oplachnúť a zaliať čistým slaným nálevom.
![]() |
Od nedele do piatku |
![]() |
pred degustáciou |
![]() |
toľko ich bolo |