Strawberry trifle - po slovensky : jahody v zele s vanilkovym kremom a slahackou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby: 1 jahodovy kompot 425 g, 1 jahodove zele, 2 PL kr. cukru, Krem: 4 zltka, 2 PL pr. cukru, 2 KL vanilkoveho extraktu (prip. 2 vanilkove cukre), 1 a 1/ 2 PL solamylu, 285 ml slahackovej smotany ( mozete dat 1 slahackovu smotanu a zbytok doplnit mliekom) 1 PL masla .Okrem toho: dlhe detske piskoty, slahacka na ozdobu ( ja som puzila v spray-i)

POSTUP PŘÍPRAVY

"Mohla by si urobit take cervene jahody s pudingom a so slahackou" toto bola odpoved mojho manzelicka, ked som sa opytala, aku mlsku by som mala urobit na nedelnajsie poobedie. Vedela som hned na co mysli, pretoze stravberry trifle je jednou z mala veci, ktora mi v Anglicku chuti. Da sa povedat, ze je to tradicny anglicky dezert, ktory je dostat v kazdom markete. No, domaci je domaci. Tak som zacala hladat recept. Z toho neskutocneho mnozstva receptov som vybrala prave tento a kedze som mala stastnu ruku pri vybere, tak ho posuvam dalej.:)

jahodovu stavu zlejeme a doplnime vodou do 500 ml
zo stavy odlejeme asi 100 ml a vlozime zele. V MW som ohriala cca 1 min., aby sa rozpustilo
okapane jahody rozdelime do poharov (misiek)
do stavy, ktora nam ostala, pridame 1-2 PL cukru. Potom prilejeme rzpustene zele, zamiesame, a zalejeme pripravene jahody v poharoch
pohare odlozime do chladnicky stuhnut cca 2,5 hod.
zltka, cukor a solamyl vyslahame do penista
pridame slahackovu smotanu a miesame uz len rucne
za staleho miesania nad parou uvarime krem. Treba intezivne miesat! Ak by sa vam zacal krem hrckaviet nic sa nedeje, len miesajte, miesajte az do nemoty:) Krem sa pekne rozmiesa a je hladky. Konzistenica kremu je akoby riedsi puding. Varila som to nad parou cca 10 min.
zhustnuty krem odstavime z pary a vmiesame don vanilkovy extrakt a maslo (ak pouzijete vanilkov cukor, pridajte ho k zltkam pred varenim kremu nad parou)
na stuhnute zele s jahodami ulozime piskoty a potrieme vanilkovym kremom
pred podavanim ozdobime slahackou. Ja som pouzila slahackou v spray - i.
mnam
dobru chut!