Bulgurové kari rizoto s hráškom a tofu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 1 1/2 šálky bulgur * 3 šálky vývar *1 cibuľa * 2 strúčiky cesnak * 200g mraz.hrášok * 200g biele tofu * 100g tavený syr bamb.typu * 2 vajíčka * 1 ML kari * vegeta * MČK * 1 ML pr.cukor * 2 vajíčka *
POSTUP PŘÍPRAVY
v obr.
 |
- bulgur zalejeme horúcim vývarom, povaríme pod pokrievkou caa 5 min, odstavíme a necháme dojsť asi 30 min /šálku som použila o objeme 200ml/ |
 |
- nakrájané tofu na pásiky si zatiaľ dáme marinovať - pokvapeme ho sladkou a klasik sójovou omáčkou, kari korením a vegetou, .... marinujeme 30 min..... to je čas kým budeme mať bulgur pripravený k použitiu |
 |
- potom tofu sprudšie poopekáme na troške oleja do chrumkava - opečené vyberieme na tanierik |
 |
- vo výpeku si opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita /ak treba možme pridať trošku oleja/, po tom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a tiež ho opečieme, len čo sa uvoľní voňa |
 |
- pridáme hrášok, ochutíme troškou MČK a 1 ML pr.cukru ... zakryjeme pokrievkou, podusíme |
 |
- po udusení hrášku, vytlačíme syr a pridáme kari korenie ... najskor premiešame s hráškom kari a potom necháme stopiť syr |
 |
- a nakoniec primiešame vopred pripravený bulgur, opečené tofu a všetko riadne premiešame, prehrejeme |
 |
- posledný krok ... rozklepneme vajíčka, necháme ich zatiahnuť .. a potom už iba všetko premiešame - tak aby vajká neboli surové |
 |
- dobrú chuť :) |