Bulgurové kari rizoto s hráškom a tofu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 1/2 šálky bulgur * 3 šálky vývar *1 cibuľa * 2 strúčiky cesnak * 200g mraz.hrášok * 200g biele tofu * 100g tavený syr bamb.typu * 2 vajíčka * 1 ML kari * vegeta * MČK * 1 ML pr.cukor * 2 vajíčka *

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

- bulgur zalejeme horúcim vývarom, povaríme pod pokrievkou caa 5 min, odstavíme a necháme dojsť asi 30 min /šálku som použila o objeme 200ml/
- nakrájané tofu na pásiky si zatiaľ dáme marinovať - pokvapeme ho sladkou a klasik sójovou omáčkou, kari korením a vegetou, .... marinujeme 30 min..... to je čas kým budeme mať bulgur pripravený k použitiu
- potom tofu sprudšie poopekáme na troške oleja do chrumkava - opečené vyberieme na tanierik
- vo výpeku si opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita /ak treba možme pridať trošku oleja/, po tom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a tiež ho opečieme, len čo sa uvoľní voňa
- pridáme hrášok, ochutíme troškou MČK a 1 ML pr.cukru ... zakryjeme pokrievkou, podusíme
- po udusení hrášku, vytlačíme syr a pridáme kari korenie ... najskor premiešame s hráškom kari a potom necháme stopiť syr
- a nakoniec primiešame vopred pripravený bulgur, opečené tofu a všetko riadne premiešame, prehrejeme
- posledný krok ... rozklepneme vajíčka, necháme ich zatiahnuť .. a potom už iba všetko premiešame - tak aby vajká neboli surové
- dobrú chuť :)