
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 cibuľa, 1 čili paprička, 400g mrkvy, 200g zemiakov, 2 lyžice olivového oleja, 800 ml zeleninového vývaru, 100 ml pomarančovej štavy, soľ, mleté čierne korenie, 200g kyslej smotany, 4 mesiačiky pomaranča, 4 zväzky petržlenovej vňate, 1 malá karotka, 1 lyžica mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky, čili papričku bez semiačok pokrájame na rezančeky. Očistenú mrkvu a ošúpané zemiaky pokrájame na malé kocky.
2. V hrnci rozpálime olej a nechajme na ňom speniť cibuľku. Pridáme mrkvu so zemiakmi a čili papričkou. Všetko opražíme a zalejeme vývarom. Varíme, kým nie sú mrkva a zemiaky mäkké.
3. Polievku odstavíme, rozmixujeme a znovu vrátime na platničku. Pridajte pomarančovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie a kyslú smotanu (jednu lyžicu smotany si necháme na ozdobenie). Všetko spolu ohrejeme a odstavíme.