Múčnik pre lenivé ženy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky hrubej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, jablká, mletá škorica, hrozienka, poprípade mak, 2/3 hery alebo iného tuku na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tento recept môžeme použiť aj popadané jabĺčka, je pomerne rýchly a nenáročný na prípravu a chuť je výborná.
Do misy si nastrúhame jablká, pridáme podľa chuti cukor, mletú škoricu, hrozienka a kto má chuť za hrsť nemletého maku (ale ten som si pridala ja, v pôvodnom recepte nie je).
Do druhej misy si zmiešame všetky sypké suroviny: hrubú múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor, dobre premiešame. Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti. Jablká si rozdelíme na 2 časti.Hlbší plech pomastíme a vysypeme múkou. Na plech dáme 1/3 múčnej zmesi, na túto zmes navrstvíme j1/2 jabĺk, opäť múčnu zmes, jablká a posledná je múčna zmes. Na poslednú múčnu vrstvu podávame tenké plátky Hery. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180°C asi 30-40 minút dozlata.

pripravíme si suroviny
nastrúhame jablká a pridáme podľa chuti cukor, mletú škoricu, hrozienka
a kto má chuť aj hrsť nemletého maku.
Do druhej misy si zmiešame všetky sypké suroviny: hrubú múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor, dobre premiešame.
Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.
Hlbší plech pomastíme a vysypeme múkou. Na plech dáme 1/3 múčnej zmesi,
na túto zmes navrstvíme j1/2 jabĺk,
opäť múčnu zmes,
jablká a posledná je múčna zmes.
Na poslednú múčnu vrstvu podávame tenké plátky Hery. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180°C asi 30-40 minút dozlata.
tu už je koláčik práve vytiahnutý z rúry...
Môžeme posypať škoricovým cukrom a vychladnutý koláč pokrájame a dobrú chuť!!