Jednoduchý makový koláč s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 šálky polohrubej múky (250 ml šálka), 2 šálky kryštálového cukru, 1 šálka nezomletého maku, 1 prášok do pečiva, 3-4 vajíčka (ak sú menšie, použite 4 ks), 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Super rýchla príprava! Vareškou zmiešajte v nádobe múku, cukor, mak a prášok do pečiva, potom pridajte "mokré" suroviny: vajíčka, mlieko (vajíčka zvyknem rozhabarkovať v troche mlieka a až potom ich vlejem k ostatným surovinám), olej. Dobre zľahka premiešajte, vlejte do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Navrch dajte ovocie, aké práve máte (ja som teraz použila černice) a upečieme.
Piškota je ľahká, dosť vysoká, je to koláč, ktorý sa vám určite podarí a ktorý rýchlo zmizne z tácky :-)