OZAJSTNÁ TOFU POCHÚTKA s celozrnou knedlou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200g bieleho tofu(alebo udeneho),sojova omacka na marinovanie(len bieleho tofu),2dcl sladkej smotany,1PL hladkej muky,1 PL vegety,100g cerstvych sampinonov,1PL olivoveho oleja,stipka cerstveho mleteho cierneho korenia,1 dl mlieka,1CL paradajkoveho pretlaku,za hrst posekanej petrzlenovej vnate,1 salotka
POSTUP PŘÍPRAVY
Moja pochutka je robena z bieleho tofu
 |
ktore som si nakrajala na kocky a marinovala asi 4hodiny v sojovej omacke,ak pouzijete udene netreba vam marinovat |
 |
salotku osmazime na oleji |
 |
pridame ocistene a nakrajane sampinony |
 |
spolu poprazime,pridame tofu a podlejeme trochou vody |
 |
ociernokorenime a ovegetujeme,pridame pretlak a dusime asi 10min |
 |
prilejeme smotanu a mlieko rozmiesane s mukou a povarime aby omacka zhustla.Nakoniec omacku posypeme sekanou petrzlenovou vnatou,premiesame a odstavime.Podavame s knedlou alebo cestovinou |