Kuracie lievance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto na lievance: 4-5 HL hladkej múky * 2-3 vajíčka * soľ * mlieko * K TOMU: obraté mäsko z polievky * vegeta * korenie podľa chuti * olej na smaženie * dressing * zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence, ďakujem Vám všetkým za Vaše mailíky.... nestíham na všetky odpovedať, tak Vás prosím o prepáčenie. Recepty fotím naďalej, akurát mi neostáva moc času ich nahadzovať na portál, dúfam sa mi to podarí v najbližšom čase..
Čo sa týka tohto receptu, každú nedeľu varím slepačiu alebo kuraciu polievku, mäso z nej vyberiem, vykostím, a na ďalší deň urobím ako rýchlu večeru lievance s mäskom a zeleninou.... Alebo obraté mäso dajte do mrazáku a keď nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť, poslúži Vám na tieto rýchle lievance.

1. Táááákže pravá ruka, pravá noha, úchop noža a jedeeeš, krááájaš cica, krájaš!
2. Cesto na lievance: do misy nasyp 4-5 PL hladkej múky, pred tým, ako ju položíš do misy, do nej SILNO fúkni! Pre šťastie!
3. Pridaj mlieko - asi toľko, aby ostalo stredne husté cesto a vyšľahaj ho metlou dohladka. Cicka, šľahaj, napínaj bicepsy, tricepsy, hamstringy, idešš áno áno! Dobrá večera je v nedohľadne...
4. Táto fotečka ukazuje, aké hladké cestíčko sa mi podarilo. Laurinka sa vytešuje, že na večeru budú palacinky, ale musím ju sklamať, nasleduje soľ.
5. Cesto jemne osoľte,
6. pridajte dve slepačie varlatá,
7. a cesto okoreňte. Použite biele korenie - čierne by vyzeralo nevzhľadne. Ak Vám to je ale fuk, či čierne korenie vyzerá v bielom ceste nevzhľadne, tak očierňokoreňujte koľko sa Vám ráči.
8. Formu na lievančeky - túto mám v podobe srdiečok, potrite olejom, nechajte ju rozhorúčiť do horúca až hrôza...
9. Do cesta vmiešajte nakrájané kuracie mäsko, vmiešajte ho do cesta a môžete smažiť lievance.
10. Lievančekové srdiečka smažte najprv z jednej strany,
11. ... ak Vám nezhoria, tak aj z druhej strany,
12. LIevance ozdobte zeleninou, pridajte smotanový dressing (kyslá smotana + soľ + korenie + horčica), najlepšie chutia horúce...
13. Tu som ja, večne hladná, ten môj mladší pampúšik ma vyceciava do špiku kostí, tak to musím rýchlo dobehnúť, aby som náhodou nebola štíhla.