
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 l mlieko, 11 polievkových lyžíc detskej krupice, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 80 g maslo, 80 g hrozienka + sekané orechy. Na puding: 0,5 l mlieka, 1 čokoládový puding, 1 polievková lyžica kryštálového cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY
Krupicu nasypeme do 1 l mlieka a necháme naboptnať. Kým sa krupica močí, uvaríme puding klasickým spôsobom. Ja som použila karamelový a nie čokoládový puding. Potom za stáleho miešania privedieme mlieko s krupicou do varu, pridáme cukor, nakrájané maslo a hrozienka s orieškami. Ja som oriešky nedávala. Chvíľu spolu povaríme, kým sa maslo celkom nerozpustí. Sklenenú formu na bábovku, alebo sklenenú misu - ja som použila formu z Tupperware, vypláchneme studenou vodou, vylejeme do nej krupicovú zmes a lyžicou kladieme kôpky pudingu. Zoberieme vidličku a puding povtláčame dovnútra, snažíme sa vytvoriť mramorový efekt. Dáme vychladiť a krájame nožom namočeným v horúcej vode, až keď je dobrota riadne stuhnutá. Podávame s ovocím a šľahačkou.
Tento recept som objavila na: http://varecha.pravda.sk/recepty/grisova-dobrota/6761-pouzi.html
Je to ozaj dobrota - taká netradičná krupicová kaša s pudingom skvelej chuti.