Citrónové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 10 vajec, 250 g práškového cukru, kôra a šťava z 1 citróna, 200 g práškového cukru na sneh, 100 g zemiakovej múčky SOLAMYL, 100 g polohrubej múky Citrónový krém: 2,5 dl mlieka, 1 polievková lyžica zemiakovej múčky SOLAMYL, 250 g masla, 150 g práškového cukru, šťava a kôra z 1 citróna, 1 vajce Poleva: 250 g práškového cukru, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica horúcej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Žĺtky, 250 g cukru, kôru a šťavu z citróna vymiešame /kôru a šťavu lejeme na cukor, nie na žĺtky/. Z bielkov a 200 g cukru ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne vsypeme múku zmiešanú so Solamylom. Cesto vylejeme na plech a upečieme. Po upečení korpus necháme vychladnúť . Po vychladnutí prekrojíme na polovicu a plníme krémom.
Krém: v troške mlieka rozmiešame Solamyl, zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme rozpustený Solamyl. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Na práškový cukor nakvapkáme citrónovú šťavu, pridáme zmäknuté maslo a dobre vymiešame. Potom po častiach primiešame kašu, nakoniec celé vajce a citrónovú kôru.
Nakoniec nalejeme a rozotrieme polevu.
Poleva: všetky suroviny spolu dobre vymiešame /najlepšie mixérom/.

Ja som si cesto upiekla na 2 plechoch, lebo nemám rada vysoké koláče. A tieto dva korpusy som spojila krémom. Len potom je potrebné urobiť dvojitú dávku polevy.

pohľad zhora