Bravčové mäso pod perinou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso: buď stehno alebo pliecko * soľ * MČK * sladká paprika * PERINKA: 2 vajcia * 2 deci mlieka * 3 včerajšie alebo predvčereajšie rohlíky :-)) * 100 g hladkej múky * deci bieleho vína (NIE DO SEBA, do pekáča!) * olej * korenie * petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Bravčové mäso moc často nerobievam, vlastne sa u nás iba vyskytlo, ale pravdupovediac, veľmi nám, hydinomäsožrútom, chutilo.

1. Dnes som sa zobudila s obzvlášť dobrou náladou, tak som požičala Laurinke svoje formičky na pečenie - ale obzvlášť dobrá nálada rýchlo prešla iba na dobrú náladu a tá sa vzápätí zmenila na náladu á la fúria a ešte doteraz nemám nájdené všetky moje drahocenné formičulienky. Susedia naši, prepáčte, keď ste ma počuli!!!
2. Mäso nakrájajte na menšie medajlónky a naklepte z oboch strán.
3. Nasoľte, okoreňte mletým čiernym korením, orenagom, paprikou a korením aké máte radi.
4. Sprudka ho opečte na oleji.
5. Na spodok pekáča dajte trocha oleja a poukladajte opečené mäso.
6. A rýchlo si v mise urobíme prikrývku na mäso. Zapnite rúru na 220 stupňov. Do misy si nasypte 100 g hladkej múky. Vôbec ju nevážte, moja stogramová odmerka hovorí, že je to menší hrnček - asi 2 decový.
7. Pridajte celé dve vajíčka.
8. Nalejte deci vína.
9. Pridajte nakrájanú šunku alebo salám.
10. Do inej misky nalejte dva deci mlieka, hoďte do toho 3 nakrájané rohlíky na malé kúsky a nechajte ich do seba všetko mlieko vsiaknuť, rukou to kľudne premiešajte.
11. Napité rohlíky dajte do zmesi, pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte.
12. Ešte to nezabudnite osoliť.
13. .......... a navrstvite zmes do pekáča na mäso......
14. Dáme upiecť. Piekla som to asi prikryté 40 minút pri teplote 220 stupňov. Podávame so zemiakmi. Ja som zhodou okolností robila k tomuto mäsku "Zeleninu na balkánsky spôsob", ktorá sa k tomuto mäsu veľmi hodí. Recept na balkánsku zeleninu som pridala do svojich receptov.
15. Takto vyzerá pekáč po vybratí z rúry.
16. Chutilo dokonca aj nášmu krpcovi.