torta pre brata



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškotový základ: 2 pláty piškotového cesta: do jedného pridáme kakao, do druhéhé mleté mandle Krém: 4 žĺtky, 8 dl mlieka, 2 vanilkové pudingy, 300 g cukru, 3 vanil.cukry, fľaštička horkej mandľovej arómy, 100 g rozpustenej čokolády na varenie, 200 + 300 g masla/margarínu, 40 g kakaového prášku, 150 g ríbezlového/malinového lekváru, 200 g nahrubo posekaných pražených mandlí. Na ozdobu: 100 g čokolády na varenie, 28-30 ks kokosových guličiek Raffaelo

POSTUP PŘÍPRAVY

Krém: Zo žĺtkov, pudingového prášku, mlieka, cukru a vanil.cukru uvaríme hustý krém. Rozdelíme ho na 1/3 - 2/3. Do menšej dávky ešte za tepla zamiešame mandľovú arómu, do druhej rozpustenú vlažnú čokoládu. Obidve dávky necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame do peny, 200 g zmiešame s bielym krémom, do 300 g prisypeme kakao a potom ho zmiešame s čokoládovým krémom.
Piškótové pláty rozdelíme na polovicu, takže budeme mať 2 kakaové a 2 mandľové.
Kakaový plát položíme na tácku, potrieme lekvárom, polovicou bieleho krému a posypeme 2 pol. lyž. opražených mandlí. Teraz dáme 1 mandľový plát, potrieme ho polovicou lekváru a čokoládového krému, potom znova 1 mandľový plát, lekvár, biely krém, 2 pol.lyž. upražených mandlí a napokon posledný čokoládový plát a lekvár.
Zvyšný krém natrieme na povrch i boky torty a trocha krému si necháme do zdobiaceho vrecúška.
Boky posypeme mandľami a zo zdobiacho vrecúška vytlačíme na dlhších stranách torty po 10, na kratších po 6 drobných kopčekov, na ktoré potom dávame Raffaelo guľky.Stred torty husto posypeme čokoládovými
hoblinami.
Je dobré, keď sa torta odleží 8 hodín.