Marhuľový báleš =) môj najobľúbenejší od babky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus - ja som upiekla z Eskimorezov, akurat som vynechala kakao. 1 pohár (7 dcl) zaváraných marhúľ, 1/2 l vody, 15 dkg kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže keď už máme upečený korpus, precedíme si marhule, šťavu si odložíme. Zatial si z toho pol litra vody zoberieme trochu vody, v ktorej si rozrobíme Zlaté klasy. V ostatnej vode uvaríme cukor a šťavu z kompótu. Do zovretej vody pridáme rozdrobený puding. Na korpus poukladáme kúsky marhúľ, potom polejeme pudingom a je hotovo. Treba ho mať stále v chlade. Je to to isté ako slávny Kiwi báleš, len ja mám rada túto verziu bez šlahačky a kyslej smotany. Babka ho robievala a veľmi mi to vždy chutilo. =)

Tu už mám uvarený puding a korpus s naukladanými marhuľami. Babka to robila s celými polovicami marhúľ, podľa mňa je to chutnejšie takto na kúsočky =)
Koláčik je hotový, puding vyliaty =)