Vyprážaná zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 g vanilkovej zmrzliny, 500 g kukuričných lupienkov, 4 vajcia. Omáčka: 2dl mlieka, 1 polievková lyžica cukru, ½ celej škorice, 0,2 dl kávového likéru, 0,2 dl prekvapkávanej kávy, 2 ml vanilkovej esencie, 1 kávová lyžička solamylu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vanilkovej zmrzliny vytvarujeme štyri gule, obalíme ich v podrvených kukuričných lupienkoch, rozšľahaných vajciach a po druhý raz v lupienkoch. Dbáme na to, aby sa lupienky dostatočne povtláčali do zmrzliny. Potom zmrzlinu necháme tuho zmraziť. Tuhé guľky vyprážame vo fritéze pri teplote 180 stupňov C asi 10-15 sekúnd. Vložíme do vhodnej nádoby, polejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou, čerstvým ovocím podľa vlastnej fantázie.

Omáčka: Všetko spolu povaríme. Keď masa zovrie, zahustíme ju kukuričným škrobom a po prevarení necháme vychladnúť.