Egrešové tiramisu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 100 g cukru, 250 g jemného, hladkého tvarohu, 250 g tvarohového syra Mascarpone /alebo iného čerstvého syra typu žervé/, postrúhaná kôra z 1 limetu /alebo citróna/, egrešový kompót /680 g/, 200 ml pomarančovej šťavy, cca 200 g piškót, 50 g kokosových pusiniek.

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do zmesi zapracujte tvaroh, Mascarpone, postrúhanú limetovú /citrónovú/ kôru, premiešajte a pridajte odkvapkané egreše. Do tvarohového krému zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.

2. Do hranatej formy /s obsahom cca 1,5 l/ uložte polovicu piškót namočených v pomarančovej šťave, prikryte ich polovicou krému a postup zopakujte. Povrch dohladka zarovnajte a formu s dezertom dajte na 6 hodín do chladničky stuhnúť /najlepšie cez noc/.

3.Tiramisu pokrájajte na väčšie kocky priamo vo forme. Kokosové pusinky nahrubo pomrvte valčekom na cesto a dezert nimi posypte. Ozdobte postrúhanou limetovou kôrou.
Tip: Namiesto egrešov môžete použiť aj iné druhy ovocia. Pusinkové omrvinky sa dajú nahradiť posekanými orieškami, hoblinkami bielej čokolády alebo postrúhanou kokosovou tyčinkou Margot.