Moje francúzke zemiaky - skvelé a šťavnaté



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* zemiaky * 6 vajíčok na tvrdo * 5 hyd.párkov * 1 malá klobása * 200g kyslá smotana * 250ml šľahačková smotana * 1 vajíčko * soľ * petrž.vňať * maslo *

POSTUP PŘÍPRAVY

- moja klasika, nikdy inak, vždy iba takto : ))))) ................ a už iba odkaz pre moju kolegyňku Maťku : - tak vidíš, keď to šupnem do vačšieho pekáča, nema problema ... žiadna smotana mi už neskončí v rúre :)))))

- všetko nakrájam na kolieska, vrátane surových zemiakov ... nikdy ich nevarím v šupke - tak sme ich kedysi robili doma, ale načo si robiť 2x robotu nie?
- do maslom vymazaného pekáča navrstvím časť nakolieskovaných zemiakov, posolím
- navrstvím vajíčka, párky a klobásu, posypem petržlenovou vňaťou ... no, ja dávam sušenú, keďže čerstvá nedokážem prehltnúť a strašne ma drhne:)
- pokladám druhú vrstvu zemiakov, posolím a ešte znova petrž.vňať
- zalejem zálievkou zo šľahačkovej smotany, kyslej smotany a 1 vajíčka /to si vopred všetko spolu rozhabarkujem/ , pokladiem látkami masla, zakryjem alobaom a dám piecť, teplota 180 stupňov na 45 min/ resp. keď sú zemiaky makké/, potom alobal odokryjem a dopekám ešte asi 15 min bez alobalu
- upečené, voňavé, šťavnaté :)
- dobrú chuť :) - mne je iba ľúto, že sa s Vami nemožem podeliť o krajšiu foto... ale keď u nás sa to vždy tak rýchlo zjeee :)))