Letná zelenina na balkánsky spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

väčšia cukina * cibuľa * zemiaky * tvrdý syr * rajčiny * KORENIE: oregano * bazalka * mletá sladká paprika * mleté čierne korenie * petržlenová vňať soľ * olej na dno pekáča *

POSTUP PŘÍPRAVY

Ahojte mamičky, pridávam ďalší recept s cukinou. Je to výborné ľahké jedlo, ktoré poteší aj Vášho manžela. Jedinú nevýhodu som objavila v tom, že ho zjete skôr, ako vychladne rúra.

1. Nakoľko som jedlo iba chvíľku zapekala - možno do 30 minút, tak som zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvarila do polomäkka.
2. Keďže som mala ešte z varenia panvicu s olivovým olejom na sporáku, tak som niektoré kolieska zemiakov aj osmahla na oleji. A teraz môžete všetku zeleninu krájať na kolieska.
2. Cukinu prekrojíme na polovicu a nakrájame mesiačiky, ktoré osolíme, okoreníme mletou červenou sladkou paprikou, čiernym mletým korením a necháme ju "vypotiť" sa.
3. Na kolieska nakrájame rajčiny,
4. cibuľu,
5. tvrdý syr,
6. a uvarené zemiaky sprudka ochladíme studenou vodou. Pridajte trocha vegety, aby boli žltšie, pri ukladaní zeleniny do pekáča bude jedlo vyzerať veľmi pekne farebne.
7. Zeleninu začnite ukladať a striedajte podľa farby. Nakoniec pomedzi nastrkajte plátky syra.
8. Osoľte, pridajte všetky bylinky v sušenom alebo čerstvom stave, ak Vám ostalo trocha syra, ešte ho tam nahádžte a dajte to upiecť.
9. Zeleninu som piekla necelých 30 minút.