
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kura, 250 g kuracích pečienok, 3 strúčiky cesnaku, 1 menšia cibuľa, provensálské korenie, 1 kg soli, olivový olej, 100g múky, 1 prášok do pečiva, 1 vajíčko, červená paprika, trocha mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
Umyté kura naplníme soľou, soľou ho aj zasypeme a necháme odstáť, najlepšie cez noc*Pred prípravou ho opatrne opáchneme vodou* Uvaríme si pečienky do mäkka v osolenej vode*Po uvarení ich roztlačíme a rozmiešame s provensálskym korením, vajíčkom, múkou, cibuľou nakrájanou na drobno a troškou mlieka, aby to malo krémovú, ale pevnú konzistenciu*Pripravíme si zmes na potieranie kuriatka: 5 lyžíc olivového oleja zmiešame s nakrájaním cesnakom, 2 lyžicami medu a 1 čajovej lyžičky červenej papriky*Kura naplníme plnkou, plnku dáme aj pod kožu na prsiach*Otvor zašijeme, alebo zaistíme špáratkami*Vložíme ho do pekáča vymasteného olivovým olejom potrieme ho pripravenou zmesou a prikryjeme alobalom*Potierame aj počas pečenia, rovnako ho na pekáči aj otáčame* Pečieme cca 2 hodiny*\\r\\n\\r\\nKuriatko piekol muž. Niečo odkukal od Jamieho a niečo si povymýšľal. Chutilo to však veľmi dobre.