
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
50g masla,2 väčšie mrkvy,1 petržlen,1/2 zeleru,1,5 l zeleninového vývaru,3 zemiaky,5 strúčikov cesnaku,drvenú rascu podľa chuti,2 celé vajcia,150 g nastrúhaného syra,soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, na hrubšie nastrúhame a orestujeme na masle. Prilejeme horúci vývar, a keď začne vrieť, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, soľ, korenie a rascu. Zeleninu uvaríme do mäkka.
Potom do polievky pridáme prelisované strúčiky cesnaku a vylejeme rozšľahané vajcia, ktoré ešte v hrnci rozmiešame vidličkou.
Hotovú cesnačku posypeme na tanieri strúhaným syrom.Vajíčka nedávam vždy,polievočka je výborná aj bez nich.Pod syr máme radi opečený chlebík.