Šťavnatý broskyňový koláč.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 125g polohrubej múky, 30g studeného masla /margarínu/, 1 vajce, 1 PL práškového cukru, štipka kypriaceho prášku\r\nPlnka: 150g jogurtu /nízkotučného/, 150gtvarohu /nízkotučného/, 2 vajcia, 2 PL solamylu, 1 vanilínový cukor, 2 PL práškového cukru /alebo podľa chuti/, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 ČL masla, 2 PL strúhanky, 500g broskýň /čerstvých alebo zaváraných/.
POSTUP PŘÍPRAVY
Je veľmi chutný a keď sa nechá vychladiť aj veľmi osviežujúci počas horúcich dní.
 |
Do misky vsypeme, múku, kypriaci prášok, cukor, pridáme vajcia a maslo, dobre a rýchlo premiesime, zabalíme do fólie alebo sáčku a dáme na hodinku do chladničky. Ak nemáme toľko času, dáme na kratšiu dobu do mrazáku. |
 |
Medzitým si pripravíme broskyne: ak máme kompót, necháme ho dobre odkvapkať, ak čerstvé-práve teraz nie je problém, tak ich odkôstkujeme a v oboch prípadoch nakrájame na plátky alebo nadrobno. |
 |
Do misky si pripravíme jogurt /najlepšie biely, ale môže byť aj marhuľový alebo broskyňový/, tvaroh, cukor, solamyl, vajcia, kôru z citróna /ja dávam sušenú - od oka/ a maslo a spolu premixujeme. |
 |
Cesto vyberieme z chladničky, na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme a vložíme do koláčovej formy vymastenej maslom /olejom/ alebo do tortovej formy. Cesto by malo mať aspoň 2cm vysoký okraj. |
 |
Cesto posypeme strúhankou, poukladáme broskyne... |
 |
Zalejeme pripravenou plnkou a pečieme na 180 stupňoch 45 minút. |
 |
Upečený koláčik necháme dobre vychladnúť a dokonale si vychutnávame letnú chuť... |