Ryžový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g ryže, 600 ml mlieka, 3 PL cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, ovocie (jahody, mandarinky, marhule...) maslo a strúhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu si uvaríme v mlieku za stáleho miešania, pokým nezhustne. Počas varenia pridáme soľ a vanilkový cukor. Po uvarení, do horúcej ryžovej kaši zmiešame 4 žĺtky, tuhý sneh z 2 bielkov a kúsok masla. Tentokrát som do ryžovej zmesi pridala aj trošku ovocia - marhule zavárané.Zapekaciu misku natrieme maslom a vysypeme strúhankou. Do misy dáme polovicu ryžovej hmoty, poukladáme ovocie a prikryjeme druhou polovicou.Pečieme asi 15-20 min pri 220 stupňoch Celzia.\\r\\nPo 15 min vyberte z rúry, vyšľahajte si sneh z ostatných 2 bielkov, cukru a citrónovej šťavy a dajte ešte na pár minutiek zapiecť do zlata....