čerešňový chlebík
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g masla 150 g práškového cukru 35 g pomarančového práškového džúsu štyri vajcia 350 g polohrubej múky 0,1 l mlieka 1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do mlieka vsypeme práškový džús a rozmiešame. Do vymiešaného masla pridáme mlieko s džúsom, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Dobre premiešame. Do vymastenej, múkou vysypanej formy dáme polovičnú časť cesta, do ktorej zatlačíme 250 g vykôstkovaných čerešní. Pridáme druhú časť cesta, do ktorej dáme zostávajúcu časť čerešní. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 60 až 70 minút. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.