SLONIE SLZY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 6 vajec, 6 lyžíč práškového cukru, 40 g kakaa, 2 lyžice hrubej múky , na špičku noža prášok do pečiva , tuk a múka na vymazanie a posypanie plechu KRÉM: 180 g mletých vlašských orechov, 5 lyžíc mlieka, 300 g masla, 2 balíčky vanilkového cukru , 3 lyžice práškového cukru, banány plus na vrch to pestré zdobenie :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup ako vždy pri obrázkoch ,)

žltky si vymiešame s cukrom do peny
pridáme kakao a múku s práškom do pečiva
z bielkov si urobíme tuhý sneh
a ten zľahka vmiešame do cesta
Na vymastený plech vylejeme a pečieme na 180 stupňnoch tých 15 - 20 minút maximálne. Na plech si môžete kľudne dať aj papier na pečenie, lepšie sa bude koláč preklopovať :)
upečený koláč vyklopíme na dosku, do stredu dáme valček a cezeň opatrne preložíme jednu polovicu plátu na druhú , konce trochu pritlačíme a necháme vychladnúť . Ak vám to trošku praskne, newadí :)
kým chladne, urobíme si krém. Mleté orechy dobre rozmiešame s horúcim mliekom. Potom ich pridáme k maslu, ktoré sme si osobitne vymiešali s práškovým a vanilkovým cukrom
plát po vychladnutí roztvoríme, valček odstránime a natrieme ho naším krémom. Trošku krému si nechajte aj na povrch koláča, ktorý posypeme ozdôbkami, alebo ako sa to volá, netuším :) Do stredu dáme banány, a opať jednu polovicu preklopíme na tú druhú.
Natrieme povrch, vysypeme na neho tie glitre :D aaaa dáme do chladničky poriadne stuhnúť :)
želám dobrú chuť ,)