Parádne lievance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 dkg hrubej múky, 20 dkg hladkej múky, 1 PL práškového cukru, 2 žĺtky, z 2 bielkov sneh, 5 dcl mlieka, ½ droždia, štipka soli, mrazené drobné ovocie ( maliny, jahody, ríbezle), 2 PL cukru, 1 kyslá smotana, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

V teplom mlieku rozmrvíme droždie, trošku cukru a necháme vykysnúť. Všetko spolu zmiešame a pridáme kvások a sneh. Cesto musí byť polotekuté necháme vykysnúť cca pol hodiny a opekáme z oboch strán. Podávame spojené lekvárom na to vymiešanú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. A potom polejeme rozpusteným mrazeným ovocím zmiešaným s cukrom.

pripravíme cesto, ktoré necháme pol hodiny kysnúť
pečieme lievance z oboch strán
mrazené ovocie s cukrom na miernom ohni necháme roztopiť ( nie variť)