Lieskovcová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 100 g hladkej múky, kávovú lyžičku prášku do pečiva, 100 g nasekaných pražených lieskovcov, 200 g nasekanej čokolády na varenie, štipku soli, štipku mletej škorice, 2 šľahačkové smotany a 2 stužovače šľahačky, olej Na polevu: čokoládu na varenie, 3 polievkové lyžice šľahačkovej smotany
POSTUP PŘÍPRAVY
Nožom nasekajte lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložte na posypanie torty. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny, pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva. Z bielkov si ušľahajte sneh, ktorý opatrne primiešajte do cesta. Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút. Vychladnutý korpus prerežete na polovicu, natrite vyšľahanou šľahačkou a prikryte druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejte odložené tri polievkové lyžice smotany, do nej nalámte čokoládu na varenie a do hladka vymiešajte. Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami.
recept je z relácie postav dom, zasaď strom. Je fajná
 |
urobíme cesto |
 |
Dáme do formy a dáme piecť |
 |
po vychladnutí korpus prekrojíme napol a na spod naukladáme zavárané mandarínky |
 |
na mandarínky natrieme šľahačku |
 |
na to druhú časť korpusu |
 |
boky natrieme zvyšnou šľahačkou |
 |
navrch natrieme čokoládovú polenu a ozdobíme lieskovcami a cukrovými srdiečkami |
 |
v reze |