PIKANTNÉ KREVETY S FIGAMI + MOZARELLA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Krevety: cca 30dkg kreviet,cca 10 fíg, na omáčku: 3PL sezam olej, 2PL rybej omáčky, 1ČL solamyl, 2ČL zázvoru, 1ČL harissa, Zloženie je od oka ja to nemeriam presne, treba si urobiť podľa Vašej chuti :-))) Šalátik: baby mozarella, paradajky a bazalka moje vypestované :-))), olivový olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Krevetky vyberieme z mrazničky v sitku opláchneme teplou vodou a necháme odmraziť.
V miske premiešame ingrediencie na omáčku.
Keď sú krevety odmrazené dáme do misky spolu s figami, a jemne premiešame s omáčkou. Necháme takto cca 1 hodinku, občas premiešame.
Potom nastokneme krevety aj figy na grilovaciu ihlicu položíme na alobal a zvyšnou omáčkou ešte pokvapkáme.
Grilujeme z každej strany cca 4-5 minút.
Pri krevetách je väčšinou menej viac :-))))) inak budú krevety gumenné.

Sú fantastické aj s tými figami, milujem tú pikantnú chuť kreviet a pikantno-sladkú chuť fíg :-))))



DOBRÚ CHUŤ !!!!

kúpeľ v omáčke /ospravedlňujem sa za neostrú foto/ :-)))
Nastokneme na grilovacie ihlice, položíme na alobal a nakoniec pokapeme zvyšnou omáčkou....
hotovo... môj dnešný obedík a ešte jedna várka, ktorú má m odloženú na neskôr :-)))
a ešte šalátik, krásne farby, však? :-)))