Ľahučká bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajíčka, 20dkg ml.cukru, 20dkg polohr. múky, 1/2 prášku do pečiva, 1vanilkový cukor, 1dl oleja, 1dl vody, trochu kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

žĺtky, cukor + van.cukor dáme do pekárne a zapneme program CESTO, necháme miešať dlhšie, aby sa pekne spolu vymiešali, potom pridávame postupne olej, múku (do ktorej sme si zamiešali pr. do pečiva) a vodu - pridávame ich striedavo po troche.Všetko spolu necháme ešte miešať

Popri tom si osobitne vyšlaháme z bielkov tuhý sneh. Pridáme postupne k cestu, ktoré sa mieša , počkáme, kým sa tam vmieša a pekáre zastavíme tlačidlom STOP

(v prípade, že ste si nechali miešať dlhšie a pekáreň vám prestala miešať a ešte potrebujete, zastavte program tlačidlom STOP a nastavte znovu program CESTO)
Odlejte polovicu cesta do nádoby v ktorej ste si miešali bielky, primiešajte do nej kakao (asi tak 1PL - tak aby bolo cesto pekne hnedé) a toto kakaové cesto vlejte späť do pekárničky - tak aby sa dostalo skoro všade - môžete ho spolu trošku zamiešať špilkou, aby sa vám vytvorilo mramorovanie, alebo aspoň aké také zatočenie hnedej a bielej:-)

Pekáreň zatvoríme a zapneme program PEČENIE. Pečieme do konca programu (teda hodinu) po skončení zapneme program PEČENIE ešte raz a už si cesto sledujeme. Treba piecť tých 80-90min, ak sa vám zdá upečená, pichnite si do bábovku špilku, ak ju vytiahnete čistú (neolepenú od cesta) bábovka je hotová.
Vyzerá to možno zložito, ale nie je:-) Bábovka stojí za to, je ľahučká ako pierko a fantastická.