Bravčové karé s ananásovým tajomstvom pod pláštikom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 10 ks bravčové karé bez kosti,(soľ, mčk, grilovacie korenie - hladká múka na obalenie) 2 veľké cibule, 1 stredne veľká mrkva, 1 konzerva šampiónov, 1/2 l hovädzí vývar alebo 1 kocka hov. bujónu, 10 ks ananás /kolieska/, 10 plátkov syra, 2 ML vegeta...alobal

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to jednoduché, známe ale božské chutné a šťavnaté papaníčko,...už len ochutnať. Škoda že som neodfotila detail s úžasnou šampionovou omáčkou....ale v tom oslaveneckom "ošiali to nešlo" ale ručím že to malo úspech...

...bravčové karé bez kosti sme si z vrchnej strany narezali /aby sa nestočilo/,..pomedzi prsti posolíme,pridáme mkč, grilovacie korenie a naklepeme ... u mňa jednoznačne vyhráva klepanie medzi dvoma fóliami...
...obalíme v hladkej múke....
..z prudka opečemie do zlatista z oboch strán na oleji...
....opečene vložíme na olejom vymazanom plechu...neľakajte sa toho množstva je som to robila z dvojnásobnej dávky, nakoľko sme robili veľkú narodeninovú oslavu...
...vo výpeku orestujeme do sklovita cibuľku...
...potom postupne pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a konzervu šampionov....chvílku porestujeme a podlejeme 0,5 l hovädzím vývarom, a pridáme 2 ML vegety.....a necháme prejsť varom na miernom ohni...
..karé poukladané na plechu zalejeme výpekom a restovanou zeleninkou, obalíme alobalom a dáme podusiť do rúry ešte cca 30 minút ...ak je potrebne podlievame ak máme vývar ak nie stačí i voda...dusíme preto aby masko nabratlo tie chute
...po 30 minútach masko poukladáme na cistý plech a na vrch poukladáme kolieska ananásu...
...do vnútra koliesok vložíme cibuľovo,mrkvovo-šampionovu hmotu aj s omáčkou - môže byť aj väčšia kôpka kto ako má rád...
...na vrch poukladáme plátky syra a dáme zapiesť cca 10-15 minút ...a je tajomstvo hotové...
...takto vyzerá hotové papaníčko...podávame s ryžou a hranolčekmi, kapustovýmšalátikom a zeleninovom šalátikom na liste od ľadového šalátiku....sorry dievčata na foto mala byť aj zvyška fantastická šampionová zmes..ale v tom oslavovacom zhone som foto zabudla...brú chuť.