Babičkin medovník
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150 g kryštálového cukru, 3dcl horúcej vody, 300 g práškového cukru, 5 vajec, 400 g hladkej múky,
necelu malú lyžičku sódy bikarbóny, marhuľový džem, čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
V kastróliku necháme rozpustiť 150g kryštáloveho cukru, keď začne vrieť zalejeme 3 dcl vriacej vody /pozor prská/ a necháme vychladnúť.
300 g práškového cukru vymiešame s 5 žĺtkami do penista. Potom po troche pridávame pálený cukor, primiešame 400 g hladkej múky s necelou malou lyžičkou sódy bikarbóny a nakoniec zľahka sneh z 5 bielkov.
Cesto dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a na miernom ohni upečieme.
Vychladnutý koláč potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.