JEDNODUCHÁ a hlavne rýchla TALIANSKA pizza

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g hladkej múky, kocka droždia, 1 ČL kryštalového cukru, 1 ČL soli, 3 -3,25 dcl vody , 7 PL slnečnicového oleja, oregáno, cesnak, Heinz kečup
POSTUP PŘÍPRAVY
V prvom rade zmiešame droždie s vlažnou vodou a lyžičkou cukru, prikryjeme a necháme kysnúť cca sedem minút ( kým sa na povrchu neobjaví pena, alebo bublinky). Potom pridáme múku, olej, sol poriadne premiesime / aspoň 5 minút, ak sa cesto lepí, treba trošku hladkej múky na spodok dosky). Potom ho vyvaľkáme a urobíme si tvar pizze... Hrúbka je na vás, ja preferujem tenkú pizzu, môj brat zase hrubšiu, čiže každá je iná :) ale chuťovo sú veľmi dobé...\r\nNa prípravu základu potrebujeme kečup, dve hlávky cesnaku a oregáno, ktoré dokopy zmiešame. Ako prvé Vám udrie krásna vôňa, ako z pizzerie :)\r\nNa to dáme syr / odporúčam humenskú tehlu/ a na ňu dusenú šunku, kukuricu a v podstate všetko čo tam mať chcete. Okraje môžte potrieť olejom, nadobudnú pekný lesk ,) a budú chrumkavejšie ,)\r\nPečieme tak 15 - 17 minút pri 220 stupňoch. \r\nDobrú chuť
 |
z cesta vyjdu cca styri okruhle pizze, pripadne dva plechy ,) |
 |
urobíme si formu :) Hrúbka cesta je naozaj na vás, táto pizza je pre mňa, a ja mám rada tenké a chrumkavé :) brat zase opačný extrém, foto uvediem nižšie |
 |
Pripravujeme základ, použila som asi pol kečupu heinz, dve hlavičky cesnaku a oregáno / to je tak na dve pizze / , má to krásnu farbu a veľmi prijemnú vôňu ,) |
 |
Základ si natrieme na pizzu, okraje necháme čisté a potrieme ich slnečnicovým olejom ,) |
 |
pridáme ostatné ingrediencie :) syr, šunka, kukurica, ananás.. je to na vás ,) |
 |
tú je ta hrubšia pre brata :)
po tejto fáze už len piecť ,) |
 |
po 15 minútach vytiahneme takúto pizzu :) Upozorňujem, že táto je extrémne tenka, lebo ja ju milujem ,) |
 |
Dobrú chuť ,) |
 |
bratova margharita ,) |
 |
,) hrubšia šunková :) |
 |
dokonaly HAWAI ,) |