Patizonová rýchlovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Patizon, olivový olej, cibuľa, cesnak, solčanka, mletá paprika (alt.gyros korenie)

POSTUP PŘÍPRAVY

Toho roku sa darí patizonom, tak stále vymýšľam, čo sa s nimi dá robiť. A nakoľko som dnes mala konzerváreň-day, tak som nemala veľa času na dlhú prípravu obeda, tak som si vymyslela nasledovné:

Patizón si ošúpeme.
Nakrájame na plátky (ja nechávam aj zrniečka, veľmi ich mám rada).
V miske si zamiešame olivový olej, solčanku, sladkú paprika a dnes som pridala trošku gyros korenia.
Patizón si rozložíme na plech, potrieme olejovou zmesou.
Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a poukladáme na patizón. Dáme piecť – 10-15 min 180°C.
Kým sa pečie patizón spravíme si tzatziki: Ošúpeme uhorky, nastrúhame na hrubom strúhadle (ako jablká do koláča). Ideálne je nechať uhorky na sitku stiecť zo šťavy, ale dajú sa aj vyžmýkať v rukách. Pridáme jogurt (alternativa kyslá smotana), prelisovaný cesnak, trošku soli a solčanky.
Do tzatziki patrí aj kôpor na jemno nasekaný, ale kôpor som nemala, tak sme mali tzatziki bez kôpru. Pridáme par kvapiek olivového oleja a všetko spolu zmiešame, dame vychladiť.
Patizon je hotový... ako prílohu som spravila opekané zemiaky... obed hotový za 20 minút ,o)
Chutné, ľahké, rýchle... a hlavne málo práce :)