Kyslá zemiakovo-rajčinová polievočka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiaky, soľ, čierne mleté korenie, bobkový list, cesnak, mlieko, hladká múka, smotana, rajčinový pretlak.
POSTUP PŘÍPRAVY
nižšie...
|
Očistíme a nakrájame si zemiaky... |
|
Zalejeme vodou, osolíme, pridáme čierne mleté korenie, bobkový list, prelisovaný cesnak a varíme... |
|
Keď sú zemiačky polomäkké, rozhabarkujeme si mlieko s hladkou múkou. (V mojom prípade 3/4 l mlieka a 5 lyžíc hladkej múky.) Vlejeme a miešame. Necháme prevrieť. |
|
Potom pridáme sladkú smotanu a tiež necháme prevrieť. |
|
A nakoniec pridáme buď rajčinový pretlak. V mojom prípade domáca sterilizovaná šťava z rajčín. Necháme zovrieť a papkáme. |