Kyslá zemiakovo-rajčinová polievočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, soľ, čierne mleté korenie, bobkový list, cesnak, mlieko, hladká múka, smotana, rajčinový pretlak.

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie...

Očistíme a nakrájame si zemiaky...
Zalejeme vodou, osolíme, pridáme čierne mleté korenie, bobkový list, prelisovaný cesnak a varíme...
Keď sú zemiačky polomäkké, rozhabarkujeme si mlieko s hladkou múkou. (V mojom prípade 3/4 l mlieka a 5 lyžíc hladkej múky.) Vlejeme a miešame. Necháme prevrieť.
Potom pridáme sladkú smotanu a tiež necháme prevrieť.
A nakoniec pridáme buď rajčinový pretlak. V mojom prípade domáca sterilizovaná šťava z rajčín. Necháme zovrieť a papkáme.