Jablkovo-tvarohová žemľovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g sendviča(rožkov,vianočky),4dcl mlieka,soľ,3 vajcia,120g práškového cukru,250g tvarohu,cit. kôra,vanilkový cukor,60g masla,podľa chuti hrozienka,ja som dala nasekané mandle,jabĺčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Sendvič pokrájame na plátky.Do mlieka pridáme soľ a rozšľahané bielky.Cukor vymiešame so žĺtkami,tvarohom,strúhanou cit. kôrou,vanil. cukrom a hroziekami/orieškami.Do vymastenej jánskej misy dáme vrstvu sendviča namočeného v mlieku,pokropíme maslom a potrieme polovicou tvarohu poukladáme očistené a postrúhané jabĺčka..Zase opakujeme vrstvu sendviča zvyšok tvarohu a jabĺk,ukončíme vrstvou sendviča.Pokropíme maslom,ja som ešte vrch posypala lupienkami mandlí.Dáme piecť na cca 200 st.c. asi 45-60 min.Treba sledovať.