Šichtový šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- 1 pohár majolky - 1 pohár tatarky - 1 kyslá smotana - pohár 0,7 l zaváraného zeleru - konzerva kukurice - 3 - vajíčka na tvrdo - konzerva ananásu - kocky - cca 30 dkg šunky pokrájanej na kocky - 1 - 2 ks póru (podľa veľkosti)

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripavíme zmes z tatarky, majolky a smotany.
Do misy s rovným dnom nasledovne vrstvíme:
- pohár 0,7 l zaváraného zeleru, bez nálevu (najlepší je bonduelle, ale dá sa aj značka kaufland ) a potrieť 2 polievkovými lyžicami zmesi, (ďalej len PL)
- konzerva kukurice a potrieť 2 PL zmesi,
- varené vajíčka na kolieska (3-4 ks, trošku posoliť) a potrieť 2 PL zmesi,
- konzerva ananásu a potrieť 2 PL zmesi,
- cca 30 dkg šunky pokrájanej na kocky (už nakrájanú šunku dať na kocky) a potrieť 2 pol. lyžicami zmesi,
- nakoniec nakrájaný pór na tenké kolieska (1-2 ks) a potrieť 2 PL zmesi,

Nechať stáť 24 hodín v chlade a pred podávaním posypať strúhaným syrom.