
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Losos (steak alebo file ako som mala dnes ja), 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice balzamikového octu, 1 polievková lyžica sézamového oleja, 1/4 hrnčeka arašidového oleja, čajová lyžička hnedého cukru, 2 polievkové lyžice nakrájanej mladej cibuľky, 2-3 nakrájané chilli papričky, 2 nakrájané strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru, štipka soli.
POSTUP PŘÍPRAVY
Výýýýýborná grilovaná rybka s chuťou ázie. Nemohla som ani za svet nájsť u nás arašidový olej a kedže som všetky ostatné suroviny už mala doma prichystané a filé sa mi rozmrazovalo, musela som improvizovať ... kúpila som neochutenú 100% arašidovú pastu v DM a zmiešala som 2 lyžice s trochou slnečnicového oleja a mňáááááááám, bolo to výborné :o)
![]() |
Všetky ingrediencie spolu vymiešame, lososa vložíme do sklennej misy spolu s marinádou a vložíme do chladničky na 6-8 hodín odstáť. |
![]() |
No a potom len rozpálime gril (teda grilovaciu platňu alebo grilovaciu panvicu) a rybku z oboch strán ugrilujeme. |
![]() |
Podávame so šalátikom či vynikajúcim paradajkovým koláčom podľa Andrejky :o) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29120&user=61659 |