Grilované rebierka v rúre, v medovo - sezamovej marináde



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1200g brav.rebierka* ................ Marináda : * kečup * med * worchester omáčka * sójová omáčka * gril.korenie * veľa cesnaku * ml.rasca * soľ * vegeta * sezamové semienka *

POSTUP PŘÍPRAVY

- keďže nemáme doma gril, robíme ich v rúre .....

- rebierka uvaríme normálne do makka v osolenej vode, do ktorej sme pridali celú cibuľu /rozpolenú/ a 2 bobkáče
- pripravíme marinádu na potieranie - všetko "od oka " - ja ju ochutnávam a podľa toho pridám toho či onoho, čo mi tam chýba :)
- plech potriem troškou oleja, rebierka potriem marinádou a nechám postáť caa 30-45 min / keďže rebierka sú uvarené, úúplne to stačí/ ... potom vložím odokryté do rýry - na gril program a nechám caa 15-20 min grilovať :), kto gril program nemá, normálne ich zapečie, pri teplote 180 stupňov - medzi tým 1 x potriem znova marinádaou
- upečeno- ugrilované, potriem na záver marinádou a už vytiahnem z rúry ... hotovka
- no, u nás zostali po večeri vylízané taniere a iba kosti :) .... strašná rýchlovka, keďže som vedela, že prídeme z kúpaliska unavení, nebude sa mi chcieť tráviť v kuchyni 3 hodiny, rebierka som mala predvarené dopredu, tak večera bola coby-dup ... týmto istým sposobom pripravujem i kuracie krídelká, ktoré tiež na chvíľu predvarím, zapečiem a potom polievam marinádou