RUŽOVÝ šerbet (sorbet) - ovocná dreňová zmrzlina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 H džemu z ružových lupienkov( alebo šípkový džem) 2-3 H vody (podľa uváženia a chuti) 1/4 H citrónovej šťavy 2-3 H kúskov ananásu 1 PL ružovej vody
POSTUP PŘÍPRAVY
Úžasná, voňavá osviežujúca dobrota....
 |
V hrnci si rozpustíme džem s vodou ... |
 |
...pridáme citrónovú šťavu, ananás a zahrievame, ale netreba aby to vrelo. Potom odstavíme a po vychladnutí pridáme ružovú vodu a zmes dáme zamraziť. Je potrebné aby sa to každé 2-3 hod premiešalo. Ja som to premiešávala vidličkou a cez noc keď to úplne zamrzlo som to na druhý deň 15 min pred podávaním vybrala nech to povolí a rozmixovala v mixéri s kovovými nožmi . |
 |
...ružový džem ktorý som použila...tu ho asi nedostať kúpiť ale kľudne sa dá nahradiť šípkovým alebo malinovým džemom :-) |
 |
...nie vždy mám poruke citrón :-( no objavila som takéto citróny v Tescu a sú výborné:-))) |
 |
Takže dobrú chuť a príjemné osvieženie:-) |