Marhuľovo-jablková presnidávka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5kg jabĺk, 2,5kg marhúľ, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Je bez cukru a konzervantov. Ako stvorená pre malé bábätká. Našej malej veľmi chutí. Môžte ju spraviť z akéhokoľvek ovocia (banánová, broskyňová, mrkvová, jahodová...). Základ sú vždy jablká a polovičná dávka druhého ovocia.
 |
Ja som použila skoré jablká. Je lepšie, keď sú sladšie a nie "kyslé" |
 |
Jablká očistíme od šupky a jadrovníkov. Poriadne poumývame a pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, do ktorého sme dali trochu vody - cca 0,5cm (aby sa jablká pri dusení nepripálili). Ak dáte veľa vody presnidávka bude moc riedka. |
 |
Rovnako očistíme aj druhé ovocie. V mojom prípade marhule. Treba ich očistiť aj od šupky, pretože by ju bolo v presnidávke cítiť. A tiež dáme do hrnca s trochou vody (cca 0,5cm). Neviem, či je to na foto dostatočne vidieť. |
 |
Ovocie dusíme cca 10 min. Je treba ho premiešavať, aby sa neprichytilo o dno hrnca. |
 |
Zdusené ovocie poriadne rozmixujeme na hladkú konzistenciu. (Ja to robím na robote s nožmi na krájanie). |
 |
Rozmixované ovocie dávame do jednej nádoby. Premiešame ho, aby sa obe chute spojili dohromady. |
 |
Dávame do pohárov a zavaríme pri 80°C cca 20min. |