
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto : 400g lístkového cesta, Plnka: 1 hlávka kapusty (800-1000g), soľ,mleté čierne korenie, vegeta, olej, 150g mäkkej slámy, 150g slaniny, 6 vajec, 200g syra Feta,100g topeného syra.
POSTUP PŘÍPRAVY
Lístkove cesto rozvaľkame na pomučenej doske.Prenesieme ho do vymastenej a múkou vysypanej okruhlej formy,tak aby cesto bolo aj po bokoch.Kapustu rozpolíme,postrúhame,posolíme a v panvici na malom množstve oleja podusíme. Odstavime a necháme vychladnúť.Mäkku salámu pokrajame na kolieska.Anglicku alebo oravskú slaninu nakrájanú na kocky osmažíme v panvici na oleji.. Cele vajcia rozšlaháme.Pridáme topený syr ,syr Feta / ja som dala tvrdy/ Ochutíme soľou,korením ,vegetou a premiešame..Na lístkove cesto dáme vychladnutú kapustu, ktorú prelejeme vaječno-surovou zmesou .Poukladáme kolieska salamy a časť osmaženej slaniny.Takto naplníme celu formu.Naplnenú formu na vrchnej časti posypeme zvyšnou slaninou a dáme piecť do rúry .Pečieme pri 180st. približne 50 minut. Ja som to robila už všetko od oka a všetkého som aj pridávala .Takže obrázok je z väčšej dávky. Takisto som na vrch pod slaninu poliala vaječnu -syrovu zmes ,lebo sa mi zvyšilo. A ešte chcem podotknuť že to je recept už skôr vydaného časopisu Šarm.
![]() |
A keďže som nestíhla pofotiť celý postup tak apoň ako vyzerá celá torta |
![]() |
a ešte prekrojená na polovicu |