Tvarohovo - jogurtová torta s ovocím

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 150g BB keksy * 100g maslo * 500g jemný tvaroh /1,1%/ * 500g biely jogurt /3,9%/ * 2 vanilkové cukry * 2 PL pr.cukor * 200ml mlieko * 1 potravinárska želatína * ovocie : - akékoľvek - u mňa broskyne
POSTUP PŘÍPRAVY
- osviežujúca na horúce dni a s minimálnou prácou okolo nej :)
 |
- keksíky / maslové, alebo cereálne/ , ja kupujem cereálne ..... rozdrvíme a zalejeme rozpusteným maslom |
 |
- premiešané s maslom natlačíme do tortovej formy /20cm/ a dáme zachladiť kým si pripravíme náplň |
 |
- želatínu nasypeme do mlieka, premiešame, necháme postáť caa 10 min |
 |
- jogurt, tvaroh, pr.cukor a vanilkový cukor /dala som domáci/ - si zatiaľ prešľaháme /všetky suroviny musia byť izbovej teploty, to znamená, že treba ich vybrať skor z chladničky, aby sa nám želatína nezrazila teplotným rozdielom/ |
 |
- napučanú želatínu jemne zohrejeme na miernom ohni do vlažna /želatína sa nám rozpustí/ |
 |
- nalejeme ju do vyšľahanej tvarohovo-jogurtovej zmesy a spolu prešľaháme |
 |
- na sušienkový korpus nalejeme trošku náplne a poukladáme ovocie /u mňa zbytok broskýň - je veľmi pekné v reze keď sa poukladajú celé polovičky rezom hore, škoda - už som ich nemala tak veľa |
 |
- ovocie zalejeme zvyšnou časťou náplne a dáme do chladničky stuhnúť .... najlepšie na noc |
 |
- po stuhnutí uvoľníme okraj formy nožíkom a možeme krájať |
 |
- tortu som rýchlo robila ráno o 9,00 hod a poobede o 14,00 už krájala ... rýchlovka :) .......... a chuť je skvelá - veď sú tam samé dobré veci :) |
 |
želatína, ktorú vždy používam - hmotnosť 20g..... mám s ňou naj skúsenosti, inú ani nedávam |