
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
agar, riasy kombu, cca 1-1,5 kg zeleniny podla chuti (ja som teraz použila mrkvu, pórik, kaleráb). 2 litre vody, korenie (mleté zelené korenie, petržlenová vňať.) Na dochutenie sa použije cibuľka a umeocot.
POSTUP PŘÍPRAVY
Riasy kombu (1 plát) si namočíme do 1 l vody na pol hodinu a potom riasu varíme cca 30 minút. - s litrom vody z riasy + ešte cca 1 liter vody. Mezditým si nakrájame zeleninku, pridáme do vriacej zmesy, ktorú osolíme, môže sa použiť vegeta bez glutamanu, príp. zeleninový bujón a pod. a varíme cca 25-30 minút. Ak je čerstvá zeleninka, stačí aj menej.
Na záver pridáme 6 lyžíc agaru (vločky), varíme 5 minút. (dá sa použiť len prášok agar)
Horúce nalejeme do misiek a do hodiny to stuhne :-). Necháme vychladnúť a podávame s cibuľkou a umeoctom.
![]() |
este jedna |