
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dobrá rada pre maminky a nemaminky
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento postup pri príprave piškótového cesta robím už roky podľa mojej maminy. Výhoda je tá, že netreba zvlášť vymiešať bielka a zvlášť ostatné prísady ale ja to robím všeeetko v jednom šľahači:
Najskôr poriadne vyšľahám bielka s troškou soli, potom pridám cukor, postupne prilievam žĺtka, vodu, olej a do vyšľahanej masy ručne primiešam múku s kypriacim práškom do pečiva. A potom už len vlejem do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečiem. Koláčik je krásne a skoro bezpracne upečený.
Konkrétne týmto šumienkovým koláčikom som sa inšpirovala od Veroniky Novákovej (nikazpd). Ďakujem Veronika, zatiaľ tuhne v chladničke :-)